Študovala herectvo a tanec, dnes sú jej snehové pusinky HITOM na Slovensku

Čo vás priviedlo k tomuto biznisu so sladkým? Ste vyštudovaná cukrárka?
Zvedavosť či sa dokážem naučiť Pavlovu tortu nakoľko je to asi jediný druh zákusku, ktorý neodmietnem NIKDY. Nebola som fanúšikom zákuskov a toriet, nemám k tomu extra vzťah ani dnes no paradoxne sa mi svet bielkov a cukru stal osudným ako sa zdá. Narodila som sa do umeleckej rodiny a vyštudovala som herectvo a tanec, ktorým som sa profesionálne venovala 17 rokov môjho života, takže vyštudovaná cukrárka rozhod nie som. Ani sa za ňu nepasujem a tak to aj ostane.

Čo znamená názov Fosinky? Ako vznikol?
Od malička ma v rodine volali FOSKA. Moje, vtedy kostnaté pozadie pri vrtení a poskakovaní údajne pripomínalo osu, takže oska osička sa nejakým nedopatrením skomolila na FOSKA et voilá - "bola som na svete". Veľa ľudí v mojom okolí do dnes nevie moje pravé meno (Andrea). Dokonca sa mi sem tam stane, že naň ani nezareagujem, tak veľmi je prezývka s mojou osobou spätá. Slovo "pusinky" v slovenčine neznášam a moje meringues ani nie sú robené technikou na akú sme z detstva zvyknutí (francúzsky spôsob sušenia), preto keď prišlo na vymýšľanie názvu Start Upu, bola voľba celkom rýchla a ľahká. Rodičia tam hore, ĎAKUJEM VÁM!

Boli začiatky rozbiehania biznisu s Fosinkami tažké alebo to šlo tak nejak prirodzene?
Ono... biznis to hlavne ani nemal byť. Išlo o obyčajné postovanie bezvýznamných príspevkov na môj súkromný instagram. Ľudia však začali reagovať viac pozitívne ako som čakala no a už to šlo. Čiže moja odpoved' znie - ÁNO, šlo to nejak prirodzene, neplánovane a nečakane.

Prečo ste sa rozhodli práve pre snehové pusinky a nie napríklad pre cheesecakes?
Odpoviem asi len toľko, že nevidím dôvod a zmysel pchať sa do niečoho, čoho je tu už  tak veľa. Ani vy si v kine nesadnete na sedadlo, v ktorom už niekto sedí, či?

Aká je vaša obľúbená príchuť Fosiniek? 
Tie, ktoré plním mascarpone krémom a sú posypané pistáciami!

Vymýšľate nové príchute sama?
Moja fantázia našťastie nepozná hraníc, preto je pre mňa vymýšľanie nových posýpok či plniek asi najatraktívnejšou časťou procesu tvorby. Internet a moji fanúšikovia či klienti sú tiež veľkou inšpiráciou.

Kde si môžeme Fosinky kúpiť? 
U mňa na instagrame, facebooku alebo emaily! Fungujem iba na objednávky, vopred dohodnutý termín a osobný odber v centre Bratislavy. 

Ako vnímate konkurenciu, je ťažké sa presadiť?
Konkurenciu vnímam asi tak, že si ju sama školím na mojom kurze pečenia meringov a pavlových toriet, ktorý vediem v najväčšej škole varenia na Slovensku :) aneb "Dopraj a bude Ti dopriate."


Komentáre