Francúzsky jablkový koláč

Jablká obsahujú niečo, čo sa nazýva fytonutrienty. Jedná sa o živiny nájdené iba v ovocí a zelenine. S fytonutrientami v jablkách sa predpokladá, že znížujú riziko rakoviny pľúc a hrubého čreva. Nielenže sú jablká chutné občerstvenie, takisto majú niektoré úžasné výhody. Ja mám vždy 1 jablko v kabelke pre prípad, že som hladná. Tak ak ešte nemáte jablká vo vašom jedálnom lístku, určite ich tam zahrňte napríklad aj týmto chutným receptom na bezlepkový francúzsky jablkový koláč.

Potrebujeme:
1 šálka ryžovej múky
- 2/3 šálky trstinového cukru
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 3 polievkové lyžice tmavého rumu
- 115g zmäknutého masla ( plus na vymastenie formy)
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 2 vajcia
- 2 kyslé jablká


Postup:

Cukor a maslo si vyšľaháme do penista. Pridáme po jednom vajcia. Prilejeme vanilkový extrakt a rum. Primiešame múku,  prášok do pečiva a soľ. Nakoniec ručne zamiešame do cesta olúpané,  na malé kocky nakrájané jablká. Cesto dáme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy o priemere 23cm. Pečieme pri 175 stupňoch 50-60 minút. 


Torty a koláče si môžete objednať na instagrame @z.buchtova

Dobrú chuť!

Komentáre