Neviete, čo s tekvicou? Tu sú spôsoby, ako si ju vychutnať

Keďže zber úrody tejto zeleniny práve vrcholí, pripravili sme pre vás 3 výborné a zdravé pokrmy, ktoré by v zbierke vašich obľúbených receptov nemali rozhodne chýbať.

Krémová tekvicová polievka 
Výživná polievka, ktorá vás počas sychravých jesenných dní zahreje. Lahodný obed alebo večera, s ktorou vaše telo získa potrebné látky – bielkoviny, vlákninu, minerálne látky a vitamíny. Recept je vhodný už od 1. fázy KetoMix diéty.

Čo budete potrebovať (na 1 porciu):

Postup
V hrnci na lyžici repkového oleja nechajte zosklovatieť cibuľku, pridajte rascu, nakrájaný cesnak, tekvicové pyré, KetoMix proteínovú polievku so zeleninovou príchuťou a zalejte vodou. Dôkladne premiešajte a varte asi 15 minút. Rozmixujte tyčovým mixérom a dochuťte soľou a korením. Ak máte radi jedlo ostrejšie, pridajte chilli korenie. 

Prečítajte si aj: Orientujete sa v tom, čo jete?


Tekvicové lievance
Lahodné lievance z kokosovej múky a tekvice sú plné voňavého korenia. Pochutnajte si na skvelých a zdravých jesenných raňajkách bez lepku a laktózy. 

Čo budete potrebovať (na 2 porcie = 4 lievance):

  • 40 g kokosovej múky,
  • 2 odmerky proteínovej palacinky KetoMix,
  • 2 lyžičky KetoMix vanilkovej príchuti ku kokteilu,
  • ½ lyžičky prášku do pečiva,
  • ½ lyžičky škorice,
  • trošku soli,
  • trošku sušeného zázvoru,
  • trošku mletých klinčekov,
  • 2 bielka,
  • ½ hrnčeka tekvicového pyré,
  • repkový olej,
  • ½ až ¾ hrnčeka vody alebo bezsacharidového mandľového mlieka.

Postup
Najskôr si pripravte tekvicové pyré. Tekvicu umyte, očistite, rozkrojte a vydlabte semienka. Nakrájajte na menšie kúsky, dajte do hrnca a zalejte vodou. Varte asi 15 minút do zmäknutia. Vodu zlejte. Po vychladnutí tekvicu rozmixujte tyčovým mixérom na hladké pyré. V chladničke skladujte maximálne 5 dní alebo ju zamrazte. 

Vo väčšej miske zmiešajte kokosovú múku, proteínovú palacinku KetoMix, vanilkovú príchuť, prášok do pečiva, škoricu, soľ, zázvor a klinčeky. Pridajte tekvicové pyré, bielka a vodu (alebo mandľové mlieko). Vyšľahajte dohladka.

Jednotlivé lievance lejte pomocou lyžice priamo na rozpálenú panvicu. Smažte po oboch stranách dozlata na troške repkového oleja. Jedna porcia = 2 lievance. 

Odporúčame: Pripravte si chutnú a rýchlu večeru: Slané muffiny na každú príležitosť



Komentáre