Grilované kura v barbecue marináde je nesmrteľné. Keď si marinádu pripravíte doma, a to v lowcarb verzii, to ešte len bude pochúťka. Rúru v recepte môžete bez obáv nahradiť vonkajším grilom a na párty budete za hviezdu.
Čo budete potrebovať?
- olivový alebo avokádový olej;
- cibuľu nakrájanú nadrobno;
- kečup bez kalórií;
- údenú papriku;
- čakankový sirup;
- jablčný ocot;
- soľ a čierne korenie podľa chuti.
Na kura:
- olivový alebo repkový olej;
- kuracie stehná.
Postup
Cibuľku orestujte na oleji. Keď zosklovatie, pridajte ostatné ingrediencie. Pomaly varte na miernom plameni, aby sa odparila voda a všetko sa spojilo dohromady. Nechajte vychladnúť. Marinádu si môžete pripraviť aj dopredu a skladovať v chladničke.
Pripravte gril alebo zohrejte rúru na 200 stupňov. Kuracie stehná zo všetkých strán potrite olejom, okoreňte a osoľte. Kura uložte kožou nadol na plech vystlaný papierom na pečenie alebo alobalom. Pečte asi 25 minút. Plech vyberte a teplotu zvýšte na 220 stupňov. Každý kúsok kuraťa potrite marinádou z obidvoch strán a pečte ďalších cca 5 minút. Tento krok zopakujte ešte raz alebo dvakrát.
Želáme Vám dobrú chuť!
Komentáre