Milujete Raffaello? Vyskúšajte túto kokosovú maškrtu, ktorá chutí ešte lepšie!

Výborné Raffaello guličky dokáže pripraviť dnes už každý. Preto sme si pre vás pripravili niečo oveľa lepšie. Recept na tortu, ktorá nesmie chýbať na žiadnej oslave.

Potrebujeme:
Piškótové cesto
200 g strúhané kokosu;
1/3 polohrubej múky;
1 lyžičku prášku do pečiva;
¾ hrnčeku cukru;
3 ks žĺtkov;
8 ks bielkov.

Krém:
2 hrnčeky mlieka;
5 ks žĺtkov;
4 PL cukru;
2 PL hladkej múky;
1 PL škrobu;
250 g masla;
50 g strúhaného kokosu;
1 vanilkový puding.

Postup prípravy:
Na panvici si zohrejeme 1a ½ hrnčeku mlieka a privedieme ho do varu. V miske si vymiešame žĺtky s múkou, kukuričným škrobom a zvyškom mlieka.
Zmes, ktorá nám vznikla, pridáme do horúceho mlieka a varíme tak dlho, pokým nám nevznikne hustá kaša.
V ďalšej miske zmiešame maslo s vychladeným pudingom.
Cesto si pripravíme tak, že vyšľaháme bielky s cukrom. Následne pridáme žĺtky, múku, prášok do pečiva a na záver kokos.
Vzniknuté cesto si rozdelíme na polovicu, pretože budeme potrebovať dve piškóty.
Tieto dve polovice cesta pečieme na 180°C približne 25 minút.
Na prvú piškótu nanesieme kokosový krém, položíme na ňu druhú polovicu a opäť vrstvu krému.

Dobrú chuť! :-) 

Komentáre