Malinovo- čokoladový tart so slaným karamelom

V prvom diele Školy pečenia s cukrárkou Zuzkou Buchtovou sa naučíme piecť Malinovo- čokoladový tart so slaným karamelom.


Potrebujeme:

Korpus:

-1 šálka hladkej múky
-1/2 šálky vychladeného masla
-1/4 šálky práškového cukru
-3 polievkové lyžice kakaa
-štipka soli
-1 celé vajce
-2 polievkové lyžice studenej vody

Slaný karamel:

-1 1/2 šálky cukru
-1 1/2 šálky šľahačkovej smotany 33%

Malinovo-čokoládová ganáž:

-200 g čokolády (54%-70%)
-120 ml malinovej šťavy

Postup:

-Vo veľkej mise zmiešame maslo, cukor, múku, kakao a soľ.  Po zmiešaní vznikne mrvenička. Pridáme vodu, vajce a poriadne zapracujeme. Cesto vtlačíme do formy s priemerom 23cm a dáme vychladiť na 15 minút do chladu. Potom poprepichujeme cesto vidličkou a pečieme pri 200 stupňoch približne 12-15 minút. Ak vznikne na ceste bublina, ihneď po vybratí z rúry ju prepichneme vidličkou.

Slaný karamel:

-Vo vyššom hrnci si roztopíme cukor až na karamel a zalejeme ho najprv 1/2 smotany, poriadne zamiešame a potom vlejeme aj zvyšnú 1/2 smotany. Miešame až kým nevznikne pekná karamelová omáčka. Nakoniec osolíme a po miernom vychladnutí nalejeme na vychladnutý korpus. Korpus dáme zachladit aspoň na 20 minút.

Malinovo-čokoládová ganáž:

-Čokoládu a malinovú šťavu rozpustíme vo vodnom kúpeli a zalejeme ňou vychladnutý karamel. Dáme vychladniť na 1 hodinu a nakoniec dozdobíme ovocím.


Dobrú chuť!

Ak ste v pečení úplný začiatočník a netrúfate si torty a koláče upiecť, môžete si ich objednať u Zuzky na instagramovom profile @z.buchtova

Komentáre