V prvom diele Školy pečenia s cukrárkou Zuzkou Buchtovou sa naučíme piecť Malinovo- čokoladový tart so slaným karamelom.
Potrebujeme:
Korpus:
-1 šálka hladkej múky
-1/2 šálky vychladeného masla
-1/4 šálky práškového cukru
-3 polievkové lyžice kakaa
-štipka soli
-1 celé vajce
-2 polievkové lyžice studenej vody
Slaný karamel:
-1 1/2 šálky cukru
-1 1/2 šálky šľahačkovej smotany 33%
Malinovo-čokoládová ganáž:
-200 g čokolády (54%-70%)
-120 ml malinovej šťavy
Postup:
-Vo veľkej mise zmiešame maslo, cukor, múku, kakao a soľ. Po zmiešaní vznikne mrvenička. Pridáme vodu, vajce a poriadne zapracujeme. Cesto vtlačíme do formy s priemerom 23cm a dáme vychladiť na 15 minút do chladu. Potom poprepichujeme cesto vidličkou a pečieme pri 200 stupňoch približne 12-15 minút. Ak vznikne na ceste bublina, ihneď po vybratí z rúry ju prepichneme vidličkou.
Slaný karamel:
Malinovo-čokoládová ganáž:
-Čokoládu a malinovú šťavu rozpustíme vo vodnom kúpeli a zalejeme ňou vychladnutý karamel. Dáme vychladniť na 1 hodinu a nakoniec dozdobíme ovocím.
Dobrú chuť!
Ak ste v pečení úplný začiatočník a netrúfate si torty a koláče upiecť, môžete si ich objednať u Zuzky na instagramovom profile @z.buchtova
Komentáre