Počet porcii: 2
Čas prípravy: 30 min
Potrebujeme:
-400 g kreviet (ja som použila nelúpané chladené, pokiaľ použijete lúpané, stači 250-300 g)
-200 g zemiakov
-rukola
-cherry paradajky
-4 strúčiky cesnaku
-1 chilli
-1 dcl bieleho vína
-šťavu z 1 citróna
-10 pl olivového oleja
-10 g masla
-grilovacie korenie
-hrsť čerstvej petržlenovej vňate
-soľ
-korenie
-1čl trstinového cukru
Postup:
Zemiaky:
Rúru si predhrejeme na 220 stupňov. Zemiaky v šupke si umyjeme, nakrájame na plátky. Na plech dáme olivový olej, zemiaky a posypeme grilovacím korením. Pečieme cca 20-30 min.
Krevety:
Na panvici si zohrejeme olivový olej, pridáme nakrájaný cesnak, mierne opražíme. Pridáme krevety, 1dcl bieleho vína, soľ, korenie a nakrájané chilli. Počkáme kým sa odparí alkohol z vína. Následne pridáme šťavu z 1 citróna a hrsť nasekanej petržlenovej vňate. Odstavíme z ohňa a zjemníme trochou masla, ktoré necháme voľne rozpustiť.
Šalát:
Rukolu dáme do misy, pridáme nakrájané cherry paradajky. Dresing si pripravíme z olivového oleja, 1čl cukru, šťavy z citróna, soli a korenia. Premiešame, počkáme kým sa cukor rozpustí a vmiešame do šalátu.
Dobrú chuť!
Komentáre