Čučoriedkový cheesecake bez cukru a plný bielkovín

Myslím, že každú z nás občas prepadne chuť na sladké, no nemusíme hneď zjesť celú čokoládu, ale môžeme si pripraviť tento rýchly a jednoduchý cheesecake. Cheesecake je pripravený z tvarohu, teda z kvalitných a ľahko stráviteľných bielkovín a navyše je doplnený o skvelý antioxidant, akým sú čučoriedky. Antioxidanty majú blahodárne účinky nie len pre naše telo, ale aj pre našu pleť. Spomaľujú procesy starnutia, ochraňujú naše telo pred škodlivými látkami, akými sú voľné radikály. Tak isto obsahujú veľké množstvo vitamínu C a E, ktoré majú pozitívny vplyv na našu imunitu . 


Tak sa pustime do jeho prípravy...:)

Potrebujeme:

-500g nízkotučného jemného tvarohu

-4 vajíčka

-sladidlo /prípadne môžeme použiť aj 5 lyžíc medu/

-1 balenie vanilkového bio pudingu bez lepku

-200 g čučoriedok


Postup:

V miske si zmiešame 500 g tvarohu so sladidlom, prípadne medom a pridáme pudingový prášok.

Oddelíme si žĺtky od bielkov a žĺtky primiešame k tvarohovej zmesi.

Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, ktorý pomaly primiešame k tvarohovej zmesi.

Vznikne nám ľahké a penové cesto, ktoré opatrne vlejeme do guľatej formy.

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a koláč pomaly pečieme cca 20-25 minút, kým povrch nebude mať zlatistú farbu. 


Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť a zatiaľ si pripravíme čučoriedkovú polevu.

Čučoriedky dáme do hrnca s 2pl lyžicami vody, aby nám neprihoreli a na miernom ohni ich asi 5minút povaríme. Čučoriedky mierne pustia šťavu, no to vôbec nevadí, pretože tak bude cheesecake šťavnatejší.

Na vychladnutý koláč nalejeme čučoriedkovú zmes a necháme v chladničke ešte cca 2-3 hodiny dobre vychladnúť a stuhnúť.


Dobrú chuť!

Komentáre